In 2020 ontvingen we voor de eerste keer dit gouden keurmerk. Uit de herbeoordelingsaudit die recent door Keurmerkinstituut is uitgevoerd, blijkt dat Alrijne Ziekenhuis en Verpleeghuis Oudshoorn weer aan alle vereiste én extra criteria voldoen. Daarom ontvingen Ivo van der Klei (lid raad van bestuur), Saskia Wesseling (projectleider duurzaamheid) en Simke de Jong (manager Huisvesting en Techniek) op 3 oktober het certificaat uit handen van Dominique de Weerd van Keurmerkinstituut.  

Ivo van der Klei: “Ik ben ontzettend trots op de medewerkers die zulke vooruitstrevende ideeën bedenken, waardoor Alrijne nog steeds koploper is in duurzaamheid in de zorg. We zien dit keurmerk als een bevestiging dat we goed op weg zijn. En blijven ons ook absoluut hiervoor inzetten, want we hebben nog veel meer plannen om de zorg nóg duurzamer te maken.”

Wat maakt Alrijne zo bijzonder?

Alrijne blinkt uit in duurzame gebouwen. Per locatie wordt gekeken hoe we zo zuinig mogelijk met de energie om kunnen gaan. Hier zijn tal van innovatieve oplossingen voor bedacht. Ook is er op bijna alle verpleegafdelingen een green team actief. Deze ‘groene’ collega’s denken actief mee over hoe zij hun zorg kunnen verduurzamen. Als organisatie werken we ook overkoepelend aan thema’s als circulariteit en een gezonde leef- en werkomgeving. Meer lezen over wat we doen? Bekijk de voorbeelden per thema op onze website Duurzaam Alrijne.

Terug naar boven