De BEBOP-studie is ontwikkeld door het Reinier de Graaf Gasthuis. BEBOP staat voor ‘Beter Bovenop’. Met deze studie willen we ervoor zorgen dat de patiënt na een operatie weer snel op zijn of haar oude niveau is, of zelfs op een beter niveau dan voor de operatie. Complicaties na een operatie komen bij ouderen die niet fit zijn namelijk vaak voor. Dit kan ervoor zorgen dat een patiënt langer moet worden opgenomen en de kwaliteit van leven afneemt. 

Ineke Rook- van Eerde is coloncareverpleegkundige bij Alrijne: “Ik vind het erg belangrijk dat we mee gaan doen aan deze studie. We hebben als coloncareteam al langer aandacht voor het nog meer verbeteren van de intake, voeding en conditie van de kwetsbare 70+patiënt”

Verwachtingen

Door het verbeteren van de conditie vóór de operatie verwachten we dat het aantal complicaties afneemt en de patiënt korter in het ziekenhuis ligt. Door dit te combineren met revalidatie na de operatie, verwachten we ook dat dat de kwaliteit van leven verbetert.

Wilt u weten voor wie de studie bedoeld is en wat de studie precies inhoudt? Lees dan verder op de website van het Reinier de Graaf Gasthuis.

Terug naar boven