In Nederland wordt op 251 locaties spataderzorg geboden, 158 van deze locaties hebben dit jaar het Spataderkeurmerk van Harteraad behaald (63%). Vanaf vandaag kunnen patiënten en verwijzers via de website www.harteraad.nl/spataderkeurmerk zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) het Spataderkeurmerk 2018 hebben gehaald.

 

Spataderkeurmerk helpt patiënt

Het Spataderkeurmerk van Harteraad helpt patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Om het Spataderkeurmerk te ontvangen, moeten ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) zich aanmelden voor het keurmerk en voldoen aan een set van kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. De website geeft dit jaar bovendien informatie over de aantallen behandelingen die de behandelcentra doen en de eventuele wachttijd.

Harteraad vindt het belangrijk dat mensen met spataderen weten welke ziekenhuizen en ZBC’s zich specialiseren in de behandeling en goede spataderzorg leveren. Voor de analyse wordt gebruik gemaakt van openbare kwaliteitsgegevens die behandelcentra verplicht zijn om aan te leveren.

Het Spataderkeurmerk 2018 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Terug naar boven