Chirurg Anneke Zeillemaker is blij met de erkenning: "We zijn ongelofelijk blij met deze beoordeling. Het geeft aan dat Alrijne op de goede weg is en dat onze borstkankerzorg gewaardeerd wordt. Dat vinden we natuurlijk heel belangrijk en we zijn daar dan ook gepast trots op. Nu in Alrijne Ziekenhuis de borstkankerzorg van alle locaties is samengevoegd gaat dit zeker leiden tot nog betere zorg, nu en in de toekomst."

Op het gebied van borstkankerzorg werkt Alrijne intensief samen met het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) uit Gouda. De ziekenhuizen bundelen hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd borstkankerteam van artsen en verpleegkundigen. Iedere patiënt wordt door dit gezamenlijke team besproken waardoor er altijd meerdere artsen naar de individuele casus van één patiënt kijken. "Deze multidisciplinaire aanpak is standaard in onze werkwijze," aldus Zeillemaker. Bij dit zogenaamde multidisciplinair overleg zijn ook specialisten uit het Leids Universitair Medisch Centrum betrokken.

In Alrijne Ziekenhuis zijn het afgelopen jaar 403 vrouwen met borstkanker behandeld. Het samenwerkingsverband tussen GHZ en Alrijne behoort tot één van de grootste op het gebied van borstkanker in Nederland.

Ziekenhuizen die volgens de kwaliteitskaders van CZ voor deze zorg als beste scoren, zoals Alrijne Ziekenhuis worden als voorkeursziekenhuis bestempeld: deze 'beste' ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg, worden aanbevolen door CZ. Ziekenhuizen die niet voldoen aan de minimale kwaliteitsnormen van CZ worden niet meer gecontracteerd voor de betreffende ingreep. De borstkankerzorg in het GHZ is door CZ ook beoordeeld in de hoogste categorie.

Terug naar boven