Waarom vinden wij donorregistratie belangrijk?

In het Donorregister kunt u registreren of u na uw overlijden organen en/of weefsels wilt afstaan voor donatie en om welke organen en/of weefsels het gaat. Wilt u geen orgaandonor zijn, dan kunt u dit ook aangeven. Als u uw keuze in het Donorregister vastlegt, weet u zeker dat er na uw overlijden gebeurt wat u wenst. In het register staat immers altijd je meest recente keuze. Het vastleggen van je keuze geeft duidelijkheid en zekerheid aan iedereen die bij donatie is betrokken.

Waarom donor worden?

Donororganen en weefsels zijn nodig om ernstig zieke mensen te helpen die anders overlijden. De wachtlijst voor een transplantatie is helaas nog steeds erg lang. Bijna 3 miljoen mensen hebben laten vastleggen dat ze donor willen zijn na hun overlijden. Toch is dat nog niet voldoende. Niet iedereen die overlijdt, kan donor zijn. Daarom is donorregistratie zo belangrijk.

Informatiestand in Alrijne Ziekenhuis

Op verschillende momenten is er een vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) aanwezig. U kunt hier dan terecht met al uw vragen over donorregistratie en orgaandonatie.

Vrijwilligers Alrijne Leiden

  • Dinsdag 10 oktober tussen 09.30 – 16.00 uur.

Vrijwilligers Alrijne Leiderdorp

  • Donderdag 12 oktober tussen 09.30 – 15.00 uur.

Meer informatie over de donorweek vindt u op: www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/orgaandonatie 

Terug naar boven