De Hart&Vaatgroep kent het Vaatkeurmerk ieder jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria voor vaatchirurgie, interventieradiologie en aanvullende zorg. Het gaat dan om de kwaliteit van de behandeling van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is een patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening. De vereniging richt zich op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Daarnaast werken zij aan kwaliteitsverbetering in de zorg.

De Hart&Vaatgroep helpt met dit keurmerk patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum dat goede vaatzorg aanbiedt. Patiënten kunnen op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen en behandelcentra het vaatkeurmerk hebben gekregen.

Om het vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Elk jaar worden de criteria aangescherpt.

Terug naar boven