Vanaf 9 september aanstaande worden patiënten die verpleegd worden bij Gynaecologie, Urologie en Longziekten op de nieuwe verpleegafdeling ontvangen.

Door de komst van B2 komen er bij verpleegafdeling C2 meer bedden op de Kort Verblijf Afdeling in Leiderdorp beschikbaar.


Marja Ho-Dac, lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep: “De nieuwe verpleegafdeling was nodig door de toenemende stroom van acute patiënten en patiënten met een complex ziektebeeld, die zorg nodig hebben die we alleen in Alrijne Leiderdorp kunnen bieden.”

De verbouwing is ook ingegeven door de behoefte aan meer isolatiekamers door het groeiende aantal BMRO-patiënten (bijzonder resistente micro-organismen) en toename van patiënten met andere infectieziekten.

Het is de tweede opening na een grootschalige verbouwing in korte tijd voor Alrijne. Vorige week woensdag openden burgemeester Laila M. Driessen van Leiderdorp en Marja Ho-Dac, lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep, de vernieuwde Cardiac Care Unit en het Eerste Hart Hulp-complex.

Terug naar boven