Spataderzorg Alrijne

Onder de naam Spataderportaal biedt Alrijne op alle locaties een speciaal zorgtraject voor mensen met spataderen. In het Spataderportaal werken de afdelingen Dermatologie en (Vaat)Chirurgie direct samen. Hierdoor is efficiënte spataderzorg mogelijk en een ruime keuze in behandelmogelijkheden. Als patiënt kunt u (na verwijzing) rechtstreeks naar het spreekuur voor spataderzorg. Daar krijgt u gemiddeld binnen een uur een diagnose en een behandelplan.

Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is een patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening. De vereniging richt zich op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Daarnaast werken zij aan kwaliteitsverbetering in de zorg.

De Hart&Vaatgroep helpt met dit keurmerk patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum dat goede spataderzorg aanbiedt. Patiënten kunnen op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen en behandelcentra het spataderkeurmerk hebben gekregen.

Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Elk jaar worden de criteria aangescherpt..

 

Terug naar boven