Bijzonder en uniek aan de samenwerking is het feit dat de CliniClowns zowel de verpleegafdelingen van het Moeder- en Kindcentrum zullen bezoeken, als het Downcentrum Nederland, het enige expertisecentrum in Nederland op het gebied van het syndroom van Down, waarin Alrijne samenwerkt met VUmc.

Na een positieve verkennende fase hebben de CliniClowns en Alrijne besloten de samenwerking vandaag officieel te bestendigen. Marja Ho-dac is verheugd over de samenwerking: “Verpleegd worden in een ziekenhuis is nooit leuk. De CliniClowns maken het verblijf voor kinderen bij Alrijne door hun grappige maar integere benadering een stuk vrolijker, waardoor de kinderen zich meer kunnen ontspannen.”

CliniClowns en Alrijne

“Het is goed dat deze afspraken worden vastgelegd”, benadrukt ook Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns. “Onze professionele clowns staan voor kwaliteit. Met deze overeenkomst omarmen de ziekenhuizen het vertrouwen in de aanpak en het effect van CliniClowns.”

Kinderarts Michel Weijerman vult aan: “De CliniClowns bezoeken ook de maandelijkse Downpoli, waar kinderen met het Downsyndroom op vaste afspraak komen en vaak meerdere onderzoeken achter elkaar hebben. De CliniClowns nemen hen mee van het ene onderzoek naar het volgende. De kinderen hebben zo afleiding, waardoor de onderzoeken veel minder spannend voor hen zijn. Het is een bijzonder gezicht om de kinderen met de clowns zo vrolijk over de poli te zien lopen.”

cliniclowns en alrijne

Terug naar boven