Alrijne Zorggroep hijst de vlag

Onder grote belangstelling van medewerkers werd vanmorgen de nieuwe vlag gehesen bij het ziekenhuis in Leiderdorp. Ron Treffers, bestuursvoorzitter van de nieuwe Alrijne Zorggroep: 'Medische zorg in Nederland is eigenlijk overal goed. Waar wij het verschil maken, is in onze benadering van de patiënt en cliënt. Samen met hen beslissen we over de beste behandeling. Een uitstekende samenwerking is hierin essentieel: met elkaar, met goede zorgpartners, maar vooral samen met de patiënt. Samen leveren wij zorg op maat: passend bij de patiënt en cliënt, zijn situatie en zijn wensen. De patiënt heeft immers de beste kennis over zijn lichaam, wij over de zorg.'

Wat merken patiënten en cliënten van de fusie?

Patiënten en cliënten kunnen blijven rekenen op de goede en persoonlijke zorg die zij gewend zijn vanuit het Diaconessenhuis Leiden, Rijnland Ziekenhuis en de twee verpleeghuizen. De poliklinische en basisziekenhuiszorg blijven op alle drie de ziekenhuislocaties: in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Het kan zijn dat op termijn specifieke onderzoeken en/of operaties op één van de locaties worden aangeboden.

Nieuwe naam en nieuw gezicht

De naam Alrijne verwijst naar het geografische achterland van de zorglocaties. Al staat voor de zorg die wij met ons allen aan alle inwoners van de regio kunnen en willen bieden.

Bij een nieuwe naam hoort een nieuw gezicht. Vanuit de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg met persoonlijke aandacht, is gekozen voor een logo met persoonlijk gevoel. Het samenwerken komt tot uitdrukking in de overlappende kleurvlakken. In de huisstijl wordt gebruikgemaakt van warme kleuren die de menselijke kant van de zorg benadrukken en tegelijkertijd professionaliteit uitstralen.

In de loop van 2015 worden de communicatiemiddelen van de verschillende locaties aan de nieuwe stijl aangepast.

Nieuwe organisatie

Alrijne Zorggroep bestaat uit: Alrijne Ziekenhuis Leiden, Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn, Alrijne buitenpoli Katwijk, Alrijne buitenpoli Lisse, Alrijne buitenpoli Sassenheim en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn.

Gezamenlijk heeft de nieuwe organisatie een omzet van ruim 300 miljoen. Met in totaal 231 medisch specialisten en bijna 4.000 medewerkers is het een van de grootste werkgevers in de regio.

Terug naar boven