Ivo van der Klei, lid raad van bestuur Alrijne: ”Na een zorgvuldig traject, dat met alle betrokken stakeholders is doorlopen, hebben we besloten te kiezen voor Eurofins. Alrijne gaat samen met Eurofins bouwen aan een toekomstbestendig aanbod van laboratoriumdiagnostiek (klinisch chemie en medische microbiologie) voor ons ziekenhuis en onze verpleeghuizen. Vandaag hebben we die ambitie officieel gemaakt door het contract te ondertekenen.”

Geïntegreerd diagnostisch aanbod in de regio

Het laboratorium voor Medische Microbiologie van Alrijne werd in 2021 onderdeel van Eurofins Clinical Diagnostics. Daar komt straks het laboratorium voor Klinische Chemie bij. 
Jacob Olie, directeur Eurofins Clinical Diagnostics Benelux: “Wij zijn enthousiast om de samenwerking met Alrijne Zorggroep uit te breiden. Met het nieuwe laboratorium begint een nieuwe fase, waarin de verbinding tussen het ziekenhuis, de zorginstellingen en de eerstelijnszorgaanbieders in de regio Leiden verder wordt versterkt. Dit past in de huidige ontwikkeling naar regionale samenwerking die noodzakelijk is om de zorg laagdrempelig en toegankelijk te houden voor iedereen.”

Een nieuw state of the art laboratorium

Het laboratorium zal gevestigd worden in een nieuw te bouwen pand achter Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Het laboratorium zal worden uitgerust met de meest moderne diagnostische apparatuur. Hiermee realiseert Eurofins Clinical Diagnostics een technologisch hoogwaardig en efficiënt laboratorium voor de hele regio. 

Kijk voor meer informatie over Eurofins op www.eurofins-clinicaldiagnostics.nl.

Alrijne Zorggroep tekent voor duurzame samenwerking met Eurofins Clinical Diagnostics

Terug naar boven