Bezoekje brengen aan de Red Balloon Tour 

Op vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober is op beide dagen een tent van Medtronic te vinden in Leiden en Leiderdorp. 

  • Op vrijdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur staat de tent in de Winkelhof in Leiderdorp, op het plein voor de Dirk van de Broek.
  • Op zaterdag 7 oktober staat de tent van 10.00 tot 16.00 uur op de Beestenmarkt in Leiden. 

In deze tenten zijn onder andere een vaatchirurg en interventieradioloog aanwezig om u informatie te geven over een verwijde lichaamsslagader. Mensen met een mogelijk risico op zo’n verwijde ader, kunnen ter plaatse een echo laten maken.

Een verwijde lichaamsslagader

Een verwijding ontstaat door een zwakke plek in de wand van een bloedvat. Een verwijding ontstaat ongemerkt en groeit geleidelijk. Meestal veroorzaakt het geen ernstige klachten en wordt het bij toeval ontdekt. Het kan in elke slagader in het lichaam voorkomen, maar komt het meeste voor in de grote lichaamsslagader. Mocht de lichaamsslagader scheuren, ontstaat er een levensbedreigende bloeding. 

Mannen, ouder dan 65 jaar, hebben zes keer meer kans op een verwijde lichaamsslagader dan vrouwen. Daarom kan het voor u extra belangrijk zijn om langs te komen tijdens de Red Balloon Tour. 

Over de Red Balloon Tour

Tijdens de Red Balloon Tour willen we samen met Medtronic het algemene bewustzijn rond aortaziekten en risicofactoren vergroten. Ook willen we meer aandacht voor de mogelijkheid op screening van een verwijde lichaamsslagader.

Over Medtronic

Medtronic is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie. Door innovatie en samenwerking helpt Medtronic bij het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens.

Terug naar boven