Het idee is dat Alrijne Alphen aan den Rijn en Oudshoorn door dit warmtenet voor het grootste gedeelte van het gas af gaan. Alrijne is een interessante partij omdat we veel warmte afnemen en omdat we op een gunstige locatie liggen. Daarnaast heeft Alrijne natuurlijk een Warmte Koude Opslag en liggen er zonnecollectoren op het dak bij Oudshoorn.

Samen met de gemeente en Woonforte gaat Alrijne een aanbesteding in de markt zetten om te kijken of een warmtebedrijf iets wil ontwerpen waardoor Alrijne en Oudshoorn van het gas af kunnen en waarbij we warmte kunnen uitwisselen met Woonforte. Ook woningeigenaren kunnen in een later stadium aansluiten op het warmtenet als deze succesvol is geïnstalleerd.

Ook onze toekomstige buren hebben interesse om aan te sluiten op het warmtenet: het gaat om een nieuwbouwlocatie van Scala College aan de Henry Dunantweg. Omdat de voorbereidingen vergevorderd zijn hebben we druk overleg om dat op tijd mogelijk te maken! Het project krijgt daardoor veel snelheid.

Aardgasvrije toekomst

Nederland gaat voor 2050 van het aardgas af. Alle gemeenten in Nederland hebben de opdracht gekregen om voor eind 2021 een plan uit te werken waarin staat wanneer welke wijken van het aardgas gaan. Het project duurzame warmte Planetenbuurt is een voorbereiding op een aardgasvrije toekomst.

 

Terug naar boven