De mammapoli wordt jaarlijks door zo’n 7000 patiënten bezocht. Het gaat dan om mensen met een verdenking op borstkanker en verschillende onderzoeken krijgen. Maar ook borstkankerpatiënten die onder behandeling zijn en patiënten die periodiek op controle komen.

In Leiden staat vanaf 6 maart ons team klaar op een compleet nieuwe poli. Het voordeel aan deze locatie is dat we hier de ruimte hebben om onze zorg te bundelen op 1 plek. Hier zijn specialismes Chirurgie, Radiologie en de oncologieverpleegkundigen onder één dak te vinden. Daarnaast kunnen patiënten van de mammapoli voor heel veel andere (poliklinische) zorg in Leiden terecht, die komt kijken bij de diagnose borstkanker. Chemotherapie en operaties kunnen ook in Leiden plaatsvinden.

Voor de meeste bezoekers van de mammapoli zal gelden dat het bezoek spanning met zich meebrengt. Teamleider Joan Smallenbroek vertelt: “We geven nog steeds dezelfde zorg in Leiden, maar door de verhuizing wordt een bezoek wel fijner voor de patiënt. Alle poliklinische zorg vind je nu op 1 plek, dus van radiologische foto of punctie tot een gesprek met je arts. Door de verbouwing hebben we nu een betere inrichting, geen ruimtetekort meer en bovendien hebben de ruimtes een vriendelijke, minder klinische uitstraling.”


Foto: nieuwe wachtkamer in aanbouw

Praktisch:

De nieuwe mammapoli in Leiden heeft routenummer 65 en vindt u op de 1e etage.
De telefoonnummers van de polikliniek en casemanagers blijven hetzelfde.
Polikliniek: 071 582 8987 
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 8.30 - 12.00 uur en 13.30 - 15.30 uur.
Casemanagers: 071 582 8497 
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 – 11.00 uur.

*Alleen de mammoscintigrafie (BSGI) blijft tijdelijk nog in Leiderdorp en verhuist pas tegen de zomer naar Leiden. De mammapoli in Alphen aan den Rijn blijft open.

Terug naar boven