Wat de hartkussentjes extra bijzonder maakt, is dat ze door een vrijwilligster worden gemaakt en kosteloos worden meegegeven aan patiënten. Bedankt inloophuizen Scarabee en het Samenhuis namens de casemanagers mammapoli van Alrijne Ziekenhuis.

Elvira Visser is patiënt bij de mammapoli. Zij vertelt over haar ervaring met het kussen:

“Begin juli kreeg ik de diagnose borstkanker en daarbij de harde woorden dat ik een borstamputatie moest ondergaan. De operatie werd ingepland en bij het volgende bezoek aan de mammapoli kreeg ik een hartenkussen mee.
Ik vergeet nooit meer dat ik met een veel lichtere trend de gang afliep naar de uitgang met een gevoel van troost, vertrouwen en een gevoel van "Dit gaat me lukken. Ik ga dit doen en het komt wel goed."
De toevalligheid was ook dat het hart aan de ene kant bedrukt was met scheepsankertjes terwijl mijn achternaam Visser is. De stof is zacht en heel prettig op de huid.
Voor de operatie lag het kussen al bij mij in bed als comfortkussen. Ik wachtte op wat ging komen.

Na de operatie zat het kussen al meteen onder mijn oksel om tegendruk te geven op de zwelling en verlichting te geven. Het werkte: de pijn en druk werden minder. Het was een opluchting om mijn bovenarm te laten rusten, zodat mijn nek- en schouderspieren minder hard moesten werken.

In bed gebruik ik het kussen om mijn arm boven de deken te laten rusten. En op de bank om ontspannen te zitten. Ook wanneer ik mijn tablet gebruik of een boek lees, is het kussen ideaal. Mijn bovenarm is namelijk snel moe en de zwelling zorgt voor zeurende pijn en stijfheid in mijn schouder.

Het kussen is supergezellig, staat altijd voor me klaar en is gemaakt door anderen die getroffen zijn door borstkanker of te maken hadden met deze vorm van kanker.

Ik wens iedereen sterkte die geholpen heeft en deel uitmaakt van deze organisatie.
Super bedankt voor jullie steun, inzet en hulp. Samen slaan we ons er doorheen!"

Liefs, Elvira Visser

 

 

 

 

 

Terug naar boven