In totaal hebben we in deze ronde ruim 300 collega’s gevaccineerd. Het gaat om de medewerkers die van essentieel belang zijn voor de acute en coronazorg in het ziekenhuis. De vaccinatiebereidheid onder deze medewerkers is hoog.

“Wij waren goed voorbereid om woensdagmiddag te beginnen met vaccineren,” vertelt bestuursvoorzitter Yvonne Wilders. “Het was een race tegen de klok om dit mogelijk te maken, maar we zijn blij dat het is gelukt. Voor Alrijne Ziekenhuis zijn twee zaken namelijk van essentieel belang: we zetten alles op alles om de acute en coronazorg zo goed mogelijk door te laten gaan, die mag niet in gevaar komen. En wij willen natuurlijk onze medewerkers die deze zorg leveren zo goed mogelijk beschermen. Daarom is het ook zo belangrijk dat vandaag de eerste collega’s op de IC, SEH en in de coronazorg gevaccineerd zijn.”

Op de foto Rik van Klink, longarts. Longartsen Rik van Klink en Hans Dik waren de eerste medewerkers van Alrijne die de coronavaccinatie ontvingen. Rik: ‘Ik ben vooral opgelucht dat ik bij de eerste club mag horen. Ik heb leeftijdsgenoten hier op de IC zien liggen, besmet met het coronavirus, dus ik twijfelde niet over de vaccinatie. Als longarts doe ik een oproep aan iedereen: lees je in en laat je vaccineren!’

Terug naar boven