Voor wie wordt de Freestyle Libre vergoed?

Vanaf heden wordt de Freestyle Libre vergoed vanuit de basisverzekering voor mensen met diabetes type 1 en diabetes type 2 die minimaal vier keer per dag insuline spuiten (intensieve insulinetherapie) of een insulinepomp gebruiken.

Let op: Alleen wanneer u aan bovenstaande criteria voldoet kunnen wij een machtiging voor u verzorgen.

Diabetespatiënten moeten meerdere keren per dag vingerprikken om hun glucosewaarde te meten. De FGM-sensor vervangt dit. Daarnaast krijgt de gebruiker ook meer inzicht in zijn of haar bloedsuikerwaarden. Dit leidt tot meer kwaliteit van leven, minder hypo's, meer vertrouwen in uzelf en voor de omgeving.

Meer informatie vindt u ook op de website van Diabetesvereniging Nederland.

Verplichte instructiebijeenkomst

Daarnaast stelt het Zorginstituut Nederland als eis dat er een instructiebijeenkomst wordt gevolgd. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u van onze diabetesverpleegkundigen instructie over het gebruik van de sensor. Ook is er een evaluatiebijeenkomst waarbij het uitleesprogramma 'Libreview' wordt besproken. Wanneer u nog geen instructie heeft gehad moet u zich hiervoor opgeven via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u de materialen (FGM-sensor en reader) meenemen naar de instructiebijeenkomst zodat u de eerste FGM-sensor kunt starten?

Wanneer u de FGM-sensor al gebruikt dan heeft u al een instructiebijeenkomst gevolgd. In dat geval is het volgen van de instructiebijeenkomst niet noodzakelijk, maar u bent natuurlijk van harte welkom.

Aanvraagformulier Freestyle Libre

Als u aan bovenstaande criteria voldoet kunt u onderstaande vragenlijst invullen.

De diabetesverpleegkundigen van Alrijne Ziekenhuis vragen voor u een machtiging aan en verzorgen de eerste bestelling bij een van de aangewezen medische postorderbedrijven. Ook als u gewend bent om uw diabeteshulpmiddelen bij de apotheek te bestellen, ontvangt u van een van deze postorderbedrijven de materialen.

Aan de hand van uw geboortedatum verifiëren wij uw gegevens.
Aan de hand van uw BSN-nummer verifiëren wij uw gegevens.Terug naar boven