Zo is het voormalig Diaconessenhuis in december 2014 getoetst door een auditteam van het kwaliteitskeurmerk NIAZ. In april 2015 werd bekend dat de belangrijke NIAZ accreditatie behaald is.

Ook de verpleeghuizen binnen de zorggroep zijn in ontwikkeling. Het nieuwe concept kleinschalig wonen van Verpleeghuis Oudshoorn is vorig jaar officieel geopend door de burgemeester van Alphen aan den Rijn. Ook wist dit verpleeghuis in 2014 het gouden Prezo keurmerk te behalen. Verpleeghuis Leythenrode in Leiderdorp ontving het zilveren Prezo keurmerk.

Ook is in 2014 het Oncologie Netwerk West opgericht. Met deze intensieve samenwerking bundelen Alrijne Ziekenhuis en het Groene Hart Ziekenhuis kennis en kunde op gebied van veelvoorkomende kankersoorten. Doel van deze samenwerking is de beste oncologische zorg te bieden, in een veilige setting en zo dicht mogelijk bij de patiënt.

Ondanks de vele ontwikkelingen en de intensieve voorbereiding op de fusie, hebben de beide fusieorganisaties het jaar 2014 ook financieel met een positief resultaat kunnen afsluiten.

Het jaarverslag is online te bekijken via www.alrijnejaarverslagen.nl

Terug naar boven