Wilma: ‘De dankbaarheid die je van de lopers krijgt, blijft mooi. Een aantal jaar geleden ben ik met iemand op de allereerste dag een paar uur bezig geweest. Hij had toen al heel veel blaren en die moesten allemaal behandeld worden. Toen hij op vrijdag de finish had gehaald, zocht hij mij speciaal op en overhandigde hij zijn gladiolen aan mij. Dat was toch wel heel bijzonder.’

Wilma's drie gouden tips tegen blaren

  • Het is heel belangrijk om op goede schoenen te lopen. Loop de vierdaagse bijvoorbeeld niet op nieuwe schoenen en wanneer je schoenen koopt, koop ze een maat groter. Wanneer je meer dan vijftien kilometer loopt, zetten je voeten namelijk uit.
  • Heb je veel last van zweetvoeten? Verwissel dan regelmatig je sokken! Met natte sokken zullen je voeten sneller verweken en dan is de kans op blaren een stuk groter.
  • Wanneer je vaak op je tenen last hebt van blaren, leg dan vette watten zigzaggend tussen je tenen. Vouw het vervolgens open zodat ook de boven- en onderkant van je tenen bedekt zijn. Dit zorgt voor een goede beschermlaag. 

Heel veel succes gewenst aan alle lopers die de Nijmeegse Vierdaagse gaan wandelen, of net zoals Wilma als vrijwilliger aan de slag gaan!

Terug naar boven