Alrijne scoort in deze benchmark een onvoldoende. Dat 2017 financieel geen goed jaar was voor Alrijne is natuurlijk bij iedereen bekend. De gegevens uit het rapport gaan over dat jaar. Maar hoe staan we er nu financieel voor?

Jean Paul van Dorst, RVE manager Finance & Control zegt hierover: ”Allereerst wil ik benadrukken dat een financieel cijfer niets zegt over hoe onze patiënten onze zorg ervaren. Dat is bij Alrijne dik in orde. We scoren gemiddeld een 8.

Het rapportcijfer dat we krijgen van BDO is in belangrijke mate gekleurd door het resultaat dat in 2017 inderdaad niet goed was. Het was voor ons dus geen verrassing. We hebben daarentegen een solide eigen vermogen. Onze solvabiliteit is 27,5 procent terwijl het gemiddelde 25,6 is. Dat zegt meer over de financiële gezondheid op lange termijn.

Verder zien we in 2018 een duidelijk herstel en verwachten we de verliezen achter ons te laten. Het rapportcijfer van BDO zal naar verwachting in 2018 dan ook voldoende zijn.” aldus Jean Paul van Dorst.

Terug naar boven