Luchtbrug heeft veel voordelen

We starten met 50 kinderen vanaf 6 jaar met astma die onder behandeling zijn op de polikliniek Kindergeneeskunde binnen het Kinderastmateam. Het grote voordeel voor de kinderen (en diens ouders) is dat zij zelf inzicht hebben in hun zorgplan via de luchtbrug. Ook kunnen er directe vragen gesteld worden aan de zorgverlener en online vragenlijsten ingevuld worden. Onze zorgverleners krijgen door regelmatige monitoring beter zicht op het ziektebeloop waardoor er tijdens poliklinische afspraken meer tijd is voor gerichte vragen en problemen. Hiermee verbeteren we de kwaliteit van zorg voor kind en ouders.

Hoe is Luchtbrug ontstaan?

Luchtbrug is opgezet door het Radboud UMC Amalia kinderziekenhuis. Sinds januari 2021 is Alrijne Ziekenhuis aangesloten bij Luchtbrug. Naast Alrijne Ziekenhuis doen ook andere ziekenhuizen hieraan mee. Luchtbrug is mede mogelijk gemaakt door het Longfonds en het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Meer informatie vind je op de website van de Luchtbrug.

Vanuit het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZJP), wordt binnen Alrijne gekeken welke zorg voorkomen, verplaatst of vervangen kan worden om zo de juiste zorg op de juiste plek in te richten. De Luchtbrug is hier een goed voorbeeld van. De implementatie bij Alrijne is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Zorg en Zekerheid.

 

Terug naar boven