Kleinschalig en gezinsgericht

Opening MKCHet Moeder- en Kindcentrum is vanmiddag (op de locatie Leiderdorp) officieel geopend door de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw L. Driessen. Daarbij werd ze geassisteerd door (ex) patiëntjes Charlotte (4) en Thijmen (4).

Het Moeder- en Kindcentrum bestaat uit een aantal afdelingen: de Kind en Jeugdafdeling, kraamsuites, verloskamers, couveusesuites- en zaal en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd. Vrouwen die zijn bevallen gaan of direct naar huis of verblijven in een kraamsuite, waarbij voor de partner de mogelijkheid bestaat om te blijven slapen. De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Ook wel Family Centered Care genoemd.

Filmpje: Opening door burgemeester Driessen en Charlotte en Thijmen https://youtu.be/0gh9RAOTQ-Q

Jochem Myjer

Jochem Myjer verbindt zijn naam heel bewust aan het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis: "Ik voel mij als Leienaar zeer verbonden met de Alrijne Ziekenhuizen omdat mijn beide kinderen er geboren zijn. Als kind is het absoluut niet leuk om in een ziekenhuis te verblijven en dat geldt zeker ook voor de moeder, vader, partner en andere gezinsleden. Daarom is het zó belangrijk dat het Moeder- en Kindcentrum er is: hier wordt een zo huiselijk mogelijke sfeer gecreëerd waardoor het ziekenhuisbezoek wat minder heftig wordt. Ik ben ontzettend trots op het ambassadeurschap en zal de komende jaren waar mogelijk mijn steentje bijdragen.”
Marja Ho-Dac, lid van de Raad van Bestuur, is zeer vereerd met het ambassadeurschap van Jochem Myjer: “Hij spreekt ontzettend aan bij jong en oud en hij sluit goed aan bij wat wij willen uitstralen als ziekenhuis zoals gastvrijheid en gezinsgerichtheid. Het feit dat hij voor ons ambassadeur wil zijn, vind ik geweldig. Ik denk dat hij een heel mooi visitekaartje is voor ons Moeder- en Kindcentrum.”

Filmpje

Jochem Myjer kondigt ambassadeurschap Moeder- en Kindcentrum Alrijne aan:

Opnames

Alle klinische opnames (kind/jeugd, zwangeren) en bevallingen vinden nu in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp plaats. Voor dagopname, zoals het verwijderen van keelamandelen of het plaatsen van buisjes in de oren kunnen kinderen terecht op de locaties Leiderdorp, Leiden en Alphen aan den Rijn. Poliklinische zorg vindt plaats op de locaties Leiderdorp, Leiden, Alphen aan de Rijn en Katwijk.

Open huis

Alrijne Ziekenhuis houdt op zaterdag 12 november 2016 open huis in het nieuwe Moeder- en Kindcentrum op locatie Leiderdorp. Zwangeren, kinderen en hun ouders, en andere belangstellenden zijn tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om de nieuwe Kind en Jeugdafdeling en de vernieuwde afdeling Verloskunde te komen bekijken. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook is er een meet and greet met Jochem Myjer te winnen, evenals gesigneerde boeken van zijn hand en DVD’s van zijn vorige show Even geduld Aub! De eerste 200 mensen krijgen een goodie bag aangeboden.

Terug naar boven