Michel Weijerman is genomineerd voor de publieksprijs, samen met presentator Johnny de Mol en Thijs Swinkels, oprichter van Brownies & Downies. De naam ‘Pablo Award’ refereert naar de bekende acteur Pablo Pineda (Yo, también), die zelf het Downsyndroom heeft.

‘Includeren’

De stichting De Upside van Down en stichting Downsyndroom streven ernaar om mensen met Down of een verstandelijke beperking te blijven ‘includeren’ in de samenleving (vandaar de naam ‘INC’ Awards). De INC Awards worden op 13 november 2018 gepresenteerd in Huis ter Duin in Noordwijk. Tijdens de feestavond worden zo’n vierhonderd gasten met en zonder verstandelijke beperking verwacht.

Kwaliteit van leven

Linda Germs, lid van de voordrachtcommissie van de INC Awards, vertelt waarom kinderarts Weijerman is genomineerd: ‘Toen onze zoon geboren werd, was er nog weinig bekend wat Down met zich meebracht. Michel was onze eerste kinderarts die uitging van de mogelijkheden en denkt in kwaliteit van leven.’

Weijerman vindt de nominatie een grote eer: ‘Graag wil ik bewerkstelligen dat de kwaliteit van leven van mensen met een beperking zo goed mogelijk is. Het zijn ook gewoon mensen, en die horen erbij in onze maatschappij!’

Stemmen

Natuurlijk doen de collega’s van Alrijne Ziekenhuis er alles aan om zoveel mogelijk stemmen te werven voor Michel Weijerman. Zij roepen iedereen - in de regio en ver daarbuiten - op om op Michel Weijerman te stemmen. Stemmen kan hier: www.incawards.nl/publieksprijs.

Terug naar boven