Slim inzetten van technologie

Carlos Estarippa, manager Alrijne Academie, en opleidingsadviseurs Caroline Luijbregts en Patricia Burgmeijer mogen de award in ontvangst nemen. Carlos vertelt trots: “Deze award is een geweldige erkenning voor ons werk! Een van onze speerpunten is het slim inzetten van technologie bij het leren. AskAlrijne is hier een mooi voorbeeld van. Verpleegkundigen kunnen met behulp van hun smartphone of pc continu hun rekenvaardigheden op peil houden en slim en snel informatie vinden.”

Van de acht genomineerden is Alrijne derde geworden in de categorie ‘Best use of learning technologies to ensure compliance’. Caroline Luijbregts: “Samen met Xprtise hebben we AskAlrijne ontwikkeld. Het is een feest om dit succes samen met hen in Londen te mogen vieren!”.

Verpleegkundig rekenen

Van de druppelsnelheid van een infuus tot het klaarmaken van een injectie: het maken van berekeningen is onderdeel van het werk van een verpleegkundige. Goede rekenvaardigheid, en het op peil houden hiervan, is van groot belang. AskAlrijne bestaat uit twee innovatieve leeroplossingen. Ten eerste helpt het ‘performance support’ element verpleegkundigen om effectief hun taken uit te voeren. Op het gewenste moment wordt de juiste hoeveelheid informatie verstrekt. Ten tweede werken verpleegkundigen, door middel van adaptief leren, aan de beheersing van verpleegkundig rekenen. Met de introductie van AskAlrijne is de traditionele rekentoets vervallen.

Terug naar boven