Per 1 juli 2024 is Eurofins SCAL de nieuwe leverancier van Alrijne voor bloedproducten, bloedafnamediensten en laboratoriumdiagnostiek. Helaas is deze dienstverlening van Eurofins SCAL nog niet zoals verwacht. In eerste instantie liep Eurofins SCAL tegen opstartproblemen aan. Na enkele dagen bleken de technische problemen dusdanig dat Eurofins SCAL een deel van haar laboratorium in het ziekenhuis van Alrijne in Leiderdorp en daarmee ook haar prikposten op de drie ziekenhuislocaties van Alrijne moest sluiten. 

Deze situatie bij Eurofins SCAL heeft de volgende gevolgen: 

Prikposten

Sinds donderdag 4 juli zijn de prikposten van Eurofins SCAL in Alrijne tijdelijk gesloten. Patiënten met een afspraak op deze locaties voor bloedprikken of het inleveren van onderzoeksmateriaal worden door Eurofins SCAL benaderd dat hun afspraak op deze priklocaties binnen Alrijne niet door kan gaan. Alrijne verwijst sinds 4 juli haar patiënten voor bloedonderzoek ook naar de andere prikposten van Eurofins SCAL in de regio. De uitslagen komen vervolgens op dezelfde manier bij de eigen arts binnen.

Acute zorg

Sinds woensdagmiddag 3 juli heeft Alrijne een deel van de acute zorg voor patiënten moeten sluiten. Dit houdt o.a. in:

  • De spoedpost van Alrijne is alleen open voor patiënten die vallen in de categorie van ‘minder complex letsel’. Dit is met verwijzers, ambulances en ziekenhuizen in de regio afgestemd.
  • Verloskunde is gesloten.

Patiënten die voor acute zorg nu niet bij Alrijne terecht kunnen, worden bij andere ziekenhuizen in de regio opgevangen. 

Deze gedeeltelijke sluiting van de acute zorg geldt in ieder geval tot en met maandag 8 juli. 

Operaties

Daarnaast wordt een deel van de operaties uitgesteld. Patiënten waarvan hun operatie nu niet doorgaat, worden door ons gebeld. Zij hoeven niet zelf contact op te nemen met Alrijne.

Terug naar boven