Daarnaast ondersteunt het nieuwe systeem de logistieke processen in het ziekenhuis, zoals het maken van afspraken en het voorschrijven van medicijnen.

Een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) is een enorme operatie voor een ziekenhuis: de reeds bekende gegevens van alle patiënten moeten worden overgezet. Daarna wordt uitgebreid getest of de informatie goed is overgekomen.

Wat betekent dit voor onze patiënten?

Raad van bestuurslid Mark de Jong: “Dat overzetten en testen gebeurt op donderdag 24 en vrijdag 25 november. Dit betekent dat we tijdens die twee dagen helaas geen afspraken kunnen maken, omdat ook het afsprakensysteem overgezet wordt. De poliklinieken hebben geen spreekuur en zijn (ook telefonisch) niet bereikbaar, de SpoedEisende Hulp (SEH) is gesloten, de afdeling radiologie is gesloten en er worden geen operaties uitgevoerd, behalve als het spoed is.”

Vrijdagmiddag 25 november gaan alle poliklinieken weer open en werken de medewerkers voor het eerst met het nieuwe systeem. In de eerste dagen is er rekening gehouden dat het iets langer kan duren om patiënten te behandelen; daarom zijn er minder afspraken en operaties ingepland.

 

Terug naar boven