PACS staat voor Picture Archiving and Communicatie System. Het systeem slaat beelden op en maakt deze beschikbaar voor inzage. De foto’s die bijvoorbeeld op de afdeling radiologie worden gemaakt, kunnen op andere afdelingen en binnen het elektronisch patiëntendossier bekeken worden.

Al langer werkten de ziekenhuislocaties van Alrijne (in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn) met verschillende PACS-systemen, maar deze zijn nog niet geïntegreerd.
De integratie kan nu worden voorbereid, zodat begin 2017 alle radiologische en nucleaire beelden kunnen worden ingezien; op alle locaties én binnen de verschillende ICT-systemen van Alrijne Ziekenhuis.

Raad van bestuurslid Marja Ho-dac: “Na integratie van beide elektronische patiëntendossiers in november, is dit de belangrijkste stap om het totale patiëntendossier, inclusief beelden, op alle locaties beschikbaar te hebben. We zijn zeer tevreden over PACS. Bij het laatste Europees Radiologie Congres werd bekendgemaakt dat Alrijne en Sectra samen, 100% uptime hadden; de beelden waren altijd beschikbaar. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.“

Terug naar boven