Zwangeren kunnen een echo laten maken of een foto van hun buik. Moeders kunnen hun baby laten masseren of speeddaten met een lactatiekundige. Kinderen kunnen met pop of knuffel naar de poppendokter, zelf voor verpleegkundige spelen of een CliniClown de hand schudden. Ook zijn er  kraam- en kindgerichte stands.

Het nieuwe Moeder- en Kindcentrum krijgt ook een eigen ambassadeur. Op de open dag maakt Alrijne Ziekenhuis bekend wie dat is: een BN-er uit de regio!

Kleinschalig en gezinsgericht

In het Moeder- en Kindcentrum bevindt zich onder andere een prachtig verbouwde Kind- en Jeugdafdeling en een vernieuwde afdeling Verloskunde. Vrouwen die zijn bevallen komen altijd in een kraamsuite, waarbij voor de partner de mogelijkheid bestaat om te blijven slapen. De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Ook wel Familiy Centered Care genoemd. Het Moeder- en Kindcentrum bestaat uit een aantal afdelingen: de Kind- en Jeugdafdeling, kraamsuites, verloskamers, couveusesuites- en zaal en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd.

Opnames

Alle klinische opnames (kind/jeugd, zwangeren) en bevallingen vinden nu in het Alrijne Ziekenhuis locatie Leiderdorp plaats. Voor dagopname, zoals het verwijderen van keelamandelen of het plaatsen van buisjes in de oren kunnen kinderen terecht op de locaties Leiden en Alphen aan den Rijn. Poliklinische zorg vindt plaats op de locaties Leiderdorp, Leiden, Alphen aan de Rijn en Katwijk.

Vernieuwde kind- en jeugdafdeling  

Vernieuwde kind- en jeugdafdeling

Vernieuwde kind- en jeugdafdeling

Couveusesuite Kraamsuite
Couveusesuite Kraamsuite

 

Terug naar boven