Huiselijk

De reacties op het nieuwe Moeder- en Kindcentrum zijn positief. “De sfeer spreekt me hier erg aan. Het is zo huiselijk,” zegt Ellen Lindhout uit Lisse, die met haar zoontje Ruben (2) op beide afdelingen heeft rondgekeken. Ruben kon gelukkig ook terecht bij de poppendokter: “Zijn pop had buikpijn. Hij mocht zelf een spuitje geven en kreeg daarvoor een dapperheidsdiploma. Gelukkig is de pop nu weer beter en ligt in de tas te slapen,” zegt Ellen.

Leuk: het hartje horen!

Liefst 3 echoscopistes hebben in totaal 74 echo’s gemaakt bij zwangere vrouwen. “Zo leuk dat je hier een echo kunt laten maken”, zeggen de zwangere vriendinnen Ellen (25) en Karine (25). Ellen is bijna 33 weken zwanger van haar tweede kindje: “Het is fijn  dat ze het weer even controleren. Dat is altijd een geruststelling. En het is natuurlijk heel leuk om het hartje weer even te horen.”

Ze denkt er over om thuis te bevallen maar voor het geval ze toch naar een ziekenhuis moet, neemt ze vandaag alvast een kijkje in Alrijne. “Ik heb ook nog een draagdoek uitgeprobeerd, dat lijkt me ook wel handig.”

Ambassadeur Jochem Myjer

De Leidse komiek (en kinderboekenschrijver) Jochem Myjer is vanaf nu ambassadeur voor het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis. De komende jaren heeft hij zijn naam en gezicht verbonden aan dit centrum met onder meer een prachtig verbouwde Kind- en Jeugdafdeling en een vernieuwde afdeling Verloskunde. In een filmpje kondigde hij zijn ambassadeurschap aan: “Ik hoop dat iedereen mij nu niet meer aanspreekt met Jochem Myjer maar als ambassadeur van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis.” Kinderen konden een ‘meet and greet’ met Jochem Myjer winnen, door een ‘gekke bekken’- foto te laten maken.

Kleinschalig en gezinsgericht

Het Moeder- en Kindcentrum is vrijdag 11 november (op de locatie Leiderdorp) officieel geopend door de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw L. Driessen. Daarbij werd ze geassisteerd door (ex) patiëntjes Charlotte (4) en Thijmen (4). Het Moeder- en Kindcentrum bestaat uit een aantal afdelingen: de Kind en Jeugdafdeling, kraamsuites, verloskamers, couveusesuites- en zaal en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd.

Vrouwen die zijn bevallen gaan of direct naar huis of verblijven in een kraamsuite, waarbij voor de partner de mogelijkheid bestaat om te blijven slapen. De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Ook wel Family Centered Care genoemd.

Terug naar boven