Alle bewoners van SassemBourg, de medewerkers die in SassemBourg werken én de huisartsen van de gemeente Teylingen waren uitgenodigd voor een kennismakingsborrel op 17 januari jl. Dit bleek een schot in de roos, want het was dringen geblazen om de ruimten te bekijken en elkaar te ontmoeten. Enkele reacties van bezoekers: ‘Wat goed dat het ziekenhuis nu zo dichtbij is’, tot: ’Het ziet er prachtig uit, maar ik hoop er nooit gebruik van te maken!’

Alrijne wil in SassemBourg een compleet zorgpakket aan ouderen bieden, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur: "Daarvoor zijn geschikte woningen essentieel, maar ook de juiste zorg dichtbij huis. "SassemBourg combineert goede woningen samen met een breed aanbod van zorgvoorzieningen van pedicure, thuiszorg tot priklaboratorium."

Spreekuren

Naast het samenwerken met andere zorgaanbieders en welzijnsorganisaties gaan diverse medisch specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen van Alrijne Ziekenhuis spreekuur houden in woonservicecentrum SassemBourg. 
Vanaf 23 januari kunnen bewoners uit de regio gebruikmaken van deze locatie van Alrijne Ziekenhuis. De volgende specialismen starten in januari met poliklinische spreekuren: Radiologie, Wondpolikliniek, Dermatologie en Ouderengeneeskunde. Keel-, Neus en Oorheelkunde en Urologie starten in maart. In de loop van de maanden wordt de dienstverlening uitgebreid.

Afspraak maken

Iedereen is welkom, niet alleen de inwoners van Sassenheim. Patiënten kunnen bij het maken van een afspraak zelf aangeven naar SassemBourg te willen. Ook wordt bij het maken van een afspraak door het ziekenhuis actief gevraagd of de patiënt naar SassemBourg wil, indien hij/zij uit de omgeving komt.

Verhuizing polikliniek Dermatologie Lisse en Sassenheim naar SassemBourg

Met de opening van deze Alrijne-locatie gaan ook de dermatologen spreekuur houden in SassemBourg. Dit betekent dat de poliklinieken Dermatologie in Lisse (Vivaldistraat) en Sassenheim (Rusthofflaan) sluiten. Alle patiënten die vorig jaar op locatie Lisse of Sassenheim zijn geweest, hebben een verhuisbrief ontvangen.

Terug naar boven