Consequenties

Patiënten die de komende dagen geopereerd zouden worden in locatie Leiden, worden persoonlijk gebeld. We doen er alles aan om ze op dezelfde dag in een andere locatie te helpen. Marja Ho-dac, lid raad van bestuur: 'We begrijpen dat dit voor sommige patiënten ongemak kan geven, maar patiëntveiligheid en zorgvuldigheid staan bij ons voorop. Daarom wachten we met de opening tot het rapport definitief is.’

Door de tijdelijke sluiting vanwege aanpassingen aan het operatiecomplex in Leiden en de al langer bekende grote instroom van acute patiënten is het niet altijd mogelijk om alle operaties snel in te plannen of snel te herplannen. Het betekent ook dat patiënten soms het voorstel krijgen geopereerd te worden op een andere locatie dan de oorspronkelijke. Zelfs patiënten met een acute opname-indicatie moeten soms worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen.

Hierom worden in locatie Leiderdorp en locatie Alphen aan den Rijn extra mensen ingezet zodat meer operaties en opnames dan gewoonlijk kunnen plaatsvinden. Ook heeft het ziekenhuis een regieteam ingesteld om centraal de verdeling van bedden te regelen. Op die manier kunnen alle bedden van de Alrijne ziekenhuizen optimaal worden ingezet. Alrijne hoopt daarmee de overlast voor patiënten zo minimaal mogelijk te houden.

Terug naar boven