Op het gebied van borstkankerzorg werkt Alrijne Ziekenhuis intensief samen met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Belangrijke uitgangspunten voor onze zorg zijn snelheid en kwaliteit. De ziekenhuizen bundelen hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd borstkankerteam van artsen en verpleegkundigen.

Iedere patiënt wordt door dit gezamenlijke team besproken waardoor er altijd meerdere artsen naar de individuele casus van één patiënt kijken. Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen voor een eerste afspraak binnen één werkdag terecht op de mammapolikliniek. De patiënt wordt dan direct onderzocht om vast te stellen of er sprake is van een kwaadaardige aandoening. De patiënt weet meestal nog dezelfde dag of er wel of geen sprake is van borstkanker.

Casemanager voor elke patiënt

Alice van der Meij is mammacareverpleegkundige (verpleegkundige gespecialiseerd in borstkanker) in Alrijne Ziekenhuis: "De diagnose borstkanker kan veel losmaken en de behandeling kan ingrijpende gevolgen hebben voor de patiënt en de mensen om haar/hem heen. Daarom is er binnen Alrijne ziekenhuis voor iedere patiënt een 'casemanager'. Dit is een gespecialiseerd verpleegkundige die de patiënt tijdens het gehele behandeltraject begeleidt en het eerste aanspreekpunt is voor alle vragen. De casemanager coördineert samen met de patiënt het behandeltraject en heeft doorlopend nauw contact met de andere zorgverleners. Het is geweldig dat we dat kunnen doen." De BVN heeft de aanwezigheid van een casemanager als één van de beoordelingscriteria voor het roze lintje opgenomen.

Ook het Groene Hart Ziekenhuis heeft dit jaar het roze lintje opnieuw ontvangen. Meer informatie over de criteria voor het roze lintje is terug te vinden op: www.monitorborstkankerzorg.nl.

Terug naar boven