Benoeming

De raad van toezicht en de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep zijn verheugd over de benoeming van Hoppener. Corinca Moolenburgh-Pieper, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Gezien de uitdagingen op korte termijn zijn we op zoek gegaan naar een interim voorzitter die samen met de beide andere bestuurders continuïteit biedt in daadkracht en besluitvorming en die leiding kan geven aan noodzakelijke ontwikkelingen. We hebben in Peter Hoppener de ervaren bestuurder gevonden die we zochten en die de positie van Alrijne Zorggroep verder kan versterken.’

Hoppener

Peter Hoppener heeft brede ervaring als bestuurder in de zorg. In 2017 was hij CFO bij Treant, na drie jaar bij zorgverzekeraar VGZ een directiefunctie bekleed te hebben. Van 2008 tot 2014 was Hoppener voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek groep. Daarvoor was hij van 2004 tot 2008 lid raad van bestuur van Altrecht GGz.

Hoppener over zijn aanstelling als interim voorzitter bij Alrijne Zorggroep: ‘Het vervult me met trots om leiding te mogen geven aan een organisatie die kwalitatief zulke goede zorg levert. Tegelijk ligt er financieel een grote uitdaging. Onze uitstekende zorg moet ook betaalbaar blijven. Medische staf, medewerkers en raad van bestuur gaan samen deze klus klaren!’

Afscheid

Alrijne Zorggroep neemt per 1 april afscheid van Ron Treffers, die de afgelopen tien jaar voorzitter raad van bestuur was, eerst van Rijnland Zorggroep en na de fusie in 2015 van Alrijne Zorggroep.

Raad van bestuur

De raad van bestuur van Alrijne Zorggroep bestaat per 1 april 2018 uit Mark de Jong, Marja Ho-dac-Pannekeet en Peter Hoppener (voorzitter a.i.).

 

Terug naar boven