Benoeming

Raad van toezicht en raad van bestuur van Alrijne Zorggroep zijn verheugd met de benoeming van Peter Jue als lid van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Peter Jue zal samen met Yvonne Wilders en Mark de Jong de organisatie gaan leiden. Corinca Moolenburgh-Pieper, voorzitter van de raad van toezicht: β€œWij zijn erg blij met de benoeming van Peter Jue. Met zijn komst in de raad van bestuur hebben we weer een vast team, dat elkaar aanvult en versterkt. We hebben er alle vertrouwen in dat Arijne met deze raad van bestuur en met alle medewerkers de uitdagingen voor de toekomst aankan. De raad van toezicht dankt Freek voor zijn inzet en deskundigheid de afgelopen maanden.”

Peter Jue

Peter Jue is bekend binnen Alrijne Zorggroep. Hij werkt er sinds 2010 als klinisch geriater en voorzitter van de RVE ouderengeneeskunde en herstelgerichte zorg. Daarvoor werkte hij als klinisch geriater en medisch manager bij het Slotervaart Ziekenhuis. Vanaf 2013 is Peter lid en later vice-voorzitter van het bestuur medische staf van Alrijne Ziekenhuis. En vanaf oktober 2018 is Peter ook medisch adviseur in de raad van bestuur.

Peter Jue over zijn overstap binnen Alrijne Zorggroep: β€œNa een periode als adviseur van de raad van bestuur heb ik veel zin om in deze nieuwe rol bij te dragen aan een prachtige toekomst voor Alrijne Zorggroep. Met name de toenemende zorgvraag in de regio en de wens om de juiste zorg op de juiste plek te leveren stellen ons voor grote uitdagingen. Ook de arbeidsmarkt waarin wij ons bevinden zal veel van ons vragen. Des te mooier is het dat Alrijne Zorggroep werkt aan een nieuwe strategie waarin deze elementen goed tot uitdrukking komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met onze ketenpartners de zorg in onze regio naar een nog hoger niveau kunnen krijgen.”

Terug naar boven