Daarmee bieden we de juiste zorg op de juiste plek. Het doel is dat patiënten sneller naar huis kunnen, omdat een ziekenhuis helemaal is ingericht op herstel. En hoe eerder thuis, hoe beter voor de patiënt. De revalidatieafdeling is gesitueerd naast de Neurologische Revalidatie Unit op de tweede etage. Op 2B is de algemene revalidatie gehuisvest en op 2A de neurologische revalidatie.

Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur, opende de nieuwe revalidatieafdeling in de lounge: “Dit is een goede ontwikkeling voor onze patiënten. In een herstelgerichte omgeving als een ziekenhuis worden mensen sneller beter dan in een verpleeghuis”. Hij overhandigde aan een cliënt en medewerker een symbolisch aandenken aan ’t Joppe: Twee mooie foto’s van ’t Joppe aan de Kagerplassen, waar de oude afdeling in Leythenrode naar vernoemd was.

De revalidatieafdeling is voor cliënten die moeten revalideren en hier tijdelijk wonen. Bijvoorbeeld na een heup- of knieoperatie. De afdeling biedt plaats aan dertig revalidanten.

Terug naar boven