Pensioen

Ron Treffers is per 1 april jongstleden met pensioen gegaan en vierde zijn afscheid tijdens het symposium, dat werd ingeleid door Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport (ministerie volksgezondheid, welzijn en sport).

Maatschappelijk en bestuurlijk betrokken

Ron Treffers ontvangt de bijzondere onderscheiding voor zijn maatschappelijke betrokkenheid. Ron Treffers heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenwerking tussen zorginstellingen in de regio. Dit deed hij met directe zorgpartners, maar ook in breder verband zoals in het samenwerkingsverband tussen verpleeg- en verzorgingshuizen, voor thuiszorg, de revalidatiezorg en GGZ in Zuid-Holland Noord.

Landelijk heeft Ron Treffers diverse bestuurlijke functies in de zorg bekleed, zo was hij lange tijd bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook is Ron Treffers al meer dan tien jaar vanuit het Alrijne Ziekenhuis lid van het OOR-bestuur, de Onderwijs- en Opleidingsregio Leiden (een regionaal samenwerkingsverband van ziekenhuizen). Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor de oprichting van de Stichting Transmuralis Leiden, waarvan hij nog steeds lid van het algemeen bestuur is, en maakt hij deel uit van het comité van aanbeveling van Inloophuis Scarabee Leiden.

Loopbaan

Ron Treffers begint zijn loopbaan in de zorg als anesthesioloog, maar maakt in 2002 de overstap naar bestuurslid van de raad van bestuur van het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag. In 2008 wordt hij voorzitter van de raad van bestuur van Rijnland Zorggroep in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Als in 2015 Rijnland Zorggroep en Diaconessenhuis Leiden samengaan, wordt Ron Treffers voorzitter van de raad van bestuur van de nieuw geformeerde Alrijne Zorggroep. In 2018 neemt Ron Treffers afscheid van Alrijne Zorggroep en gaat met pensioen.

Terug naar boven