Er waren meer dan 40 activiteiten, voor volwassenen en kinderen. Op diverse afdelingen van Alrijne Ziekenhuis Leiden gaven artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties. In een operatiekamer voerden maar liefst 400 kinderen in dokterstenue een operatie uit. Op de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) konden kinderen een buisje in een neptrommelvlies plaatsen met behulp van een microscoop. Ook kon men een hapje uit een banaan nemen, net als een dermatoloog een biopt van de huid neemt.

De poppendokters maakten meer dan 500 knuffels en poppen beter en meer dan 1.000 armen zijn ingegipst. Bezoekers konden hun bloed, cholesterol, ogen en huid laten testen of deden een ouderenpak aan om te ervaren hoe het is om oud te zijn.

En wat te denken van het ontdekken van het binnenste van een paprika met een scoop: een klein cameraatje met een lampje.

Een groot aantal bezoekers wilde meer weten over een opleiding of een baan in het ziekenhuis of discussieerden mee over ouderenzorg in 2025. Het cliëntenberaad, diverse patiëntenverenigingen, hospices en inloophuizen gaven uitleg over hun activiteiten. 

Terug naar boven