De wedstrijd

Tijdens de wedstrijd werken de deelnemers casussen uit met acteurs. De jury kent punten toe aan de kandidaten voor gesprekstechnieken en verpleegkundige vaardigheden. Demi sprong er bovenuit en was de beste van zes deelnemers. Ze heeft een casus gedaan met een ALS-patiënt en met een patiënt bij wie een nier was verwijderd.

Stage bij Alrijne

Demi is vierdejaarsstudent op het ROC Mondriaan in Leiden. Ze loopt stage in Alrijne Ziekenhuis op de afdeling Interne Geneeskunde vanuit het Zorg Innovatie Centrum. Demi vertelt enthousiast: “Interne is leuk, want er gebeurt iedere dag een hoop. Ik leer hier heel veel en heb het echt naar mijn zin hier.” In Alrijne Ziekenhuis zijn voor mbo-v en hbo-v studenten Zorg Innovatie Centra ingericht.

Zorg Innovatie Centrum

Stagelopen én onderzoek doen. Dat kan in de leerwerkkamers en het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) van Alrijne. Stagiaires doen er werk- en onderzoekservaring op en het ziekenhuis maakt kennis met de nieuwste verpleegkundige inzichten. Lecturer practitioner Monica Daniëlse coördineert het ZIC. Ze vertelt: “Alrijne wordt gezien als ‘best practice’ van Zorg Innovatie Centra. We hebben er namelijk vier op verschillende afdelingen.”

Terug naar boven