Net als vorige jaren heeft Alrijne weer het 'roze lintje' gekregen. Marijke Broekens van de BVN kwam het lintje persoonlijk overhandigen aan (een deel van) het team dat de borstkankerzorg van Alrijne organiseert.

Borstkankermaand

Alrijne besteedt op diverse manieren aandacht aan de borstkankermaand. Zo is er op 25 oktober een modeshow voor vrouwen die een borst missen of een verschil in cupmaat hebben. Daar vertelt een fysiotherapeut ook het belang van fit worden en blijven en zal een plastisch chirurg vragen beantwoorden over borstreconstructies.

In oktober zal ook er aandacht zijn voor verhalen van een patiënt, een verpleegkundige en een mammachirurg over de borstkankerzorg in Alrijne.

Samen+

Op het gebied van borstkankerzorg werkt Alrijne Ziekenhuis intensief samen met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda onder de naam Samen+. Belangrijke uitgangspunten voor onze zorg zijn snelheid en kwaliteit. De ziekenhuizen bundelen hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd borstkankerteam van artsen en verpleegkundigen.  Iedere patiënt wordt door dit gezamenlijke team besproken waardoor er altijd meerdere artsen naar de individuele casus van één patiënt kijken. Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen voor een eerste afspraak binnen één werkdag terecht op de mammapolikliniek. De patiënt wordt dan direct onderzocht om vast te stellen of er sprake is van een kwaadaardige aandoening. De patiënt weet meestal nog dezelfde dag of er wel of geen sprake is van borstkanker.

Ook het Groene Hart Ziekenhuis heeft dit jaar het roze lintje opnieuw ontvangen. Meer informatie over de criteria voor het roze lintje is terug te vinden op: www.monitorborstkankerzorg.nl.

Terug naar boven