Wij werken al sinds 2015 samen met het Groene Hart Ziekenhuis binnen het samenwerkingsverband Samen+. Binnen Samen+ benutten we elkaars expertise en delen we kennis en ervaringen.

Het Groene Hart Ziekenhuis en Alrijne Ziekenhuis hebben veel ervaring op het gebied van liesbreukchirurgie. Onze gedeelde kennis en ervaring vergroten de kwaliteit van de voorlichting, behandeling en nazorg. Liesbreukoperaties vinden plaats in dagbehandeling op de Alrijne locatie Alphen aan den Rijn. Er zijn ook patiƫnten voor wie het niet geschikt is om op een dagbehandelingslocatie geopereerd te worden, bijvoorbeeld door een relevante medische voorgeschiedenis. In dat geval zal de ingreep op de hoofdlocatie van het eigen ziekenhuis plaatsvinden.

Dankzij de samenwerking binnen Samen+ is het risico op complicaties kleiner en verloopt de behandeling doorgaans sneller. Maar de samenwerking biedt meer mogelijkheden. Er wordt bijvoorbeeld ook meer onderzoek gedaan. De behandelingen binnen Samen+ worden de komende maand verder uitgebreid. Vanaf half februari wordt ook gestart met samenwerking op het gebied van operaties aan een middenrifbreuk.

Meer informatie

Lees meer over het Liesbreukcentrum >

Terug naar boven