Goede begeleiding

“Tot mijn verbazing was er niets te vinden toen ik de diagnose MS kreeg en op zoek ging naar leesboeken voor mijn dochters. Ik weet uit eigen ervaring dat de ziekte het hele gezin treft en dat goede begeleiding van kinderen die opgroeien met een ouder met MS essentieel is,” vertelt initiatiefnemer en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie. “De titel van het lees- en doeboek in het tasje is een Moeder vol Stoplichten, vandaar dat we het tasje dezelfde naam hebben gegeven.” De tasjes zijn officieel overhandigd aan het MS-centrum van Alrijne. Daarnaast worden ze gratis ter beschikking gesteld aan andere MS-centra in Nederland. Dit is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Zorg en Zekerheid.

Neuroloog Elske Hoitsma, van het MS-centrum van Alrijne, is blij met deze tasjes: “Als één van de ouders MS heeft, kan dat een heel belangrijk onderwerp binnen een gezin zijn. Er wordt vaak veel aandacht aan de patiënt en zijn of haar partner gegeven, maar de impact voor kinderen van de MS-patiënt wordt vaak vergeten. Toch kan de impact op hen ook groot zijn. Het is goed dat we ons hier meer bewust van zijn en fijn dat we nu dit pakket als handreiking kunnen aanbieden.”

Lees- en doeboek

Een Moeder vol Stoplichten is een spannend en ontroerend lees- en doeboek voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Aan de hand van opdrachten gaan kinderen zelf aan de slag en ontdekken ze wat MS is en wat het betekent in het dagelijks leven als je vader of moeder deze ziekte heeft. Het boek geeft aanknopingspunten om binnen een gezin met elkaar in gesprek te gaan of er in een therapeutische setting mee te werken. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Een moeder vol Stoplichten

Terug naar boven