Onder meer door de onverwacht lange sluiting van het OK-complex in Leiden zijn er minder operaties en behandelingen geweest, terwijl sommige kosten gewoon doorliepen. De uitgaven en inkomsten moeten daarom weer op één lijn gebracht worden.

Alrijne Ziekenhuis treft onder andere maatregelen door niet-verpleegkundige vacatures alleen na akkoord van de raad van bestuur te vervullen. Dit geldt niet voor medewerkers aan het bed; Alrijne blijft naarstig op zoek naar diverse (gespecialiseerd) verpleegkundigen. Daarnaast worden investeringen die niet strikt noodzakelijk zijn uitgesteld. Noodzakelijke verbouwingen blijven wel doorgaan; zo verbouwt Alrijne op dit moment op de CCU en komt er een extra verpleegafdeling met isolatiekamers in Leiderdorp.

De aangekondigde bezuinigingsmaatregelen gelden in principe alleen voor het ziekenhuis. Voor de verpleeghuizen wordt binnenkort een apart reorganisatietraject ingezet, waarbij we het management er op hebben gewezen dat de maatregelen voor het ziekenhuis ook kunnen helpen om de bedrijfsvoering van de verpleeghuizen te verbeteren.

 

Terug naar boven