Het Nationaal Toiletonderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Service Management, het platform voor schoonmaakprofessionals, in samenwerking met Facility Trade Group, specialistische totaalleverancier van hygiënische voorzieningen en facilitaire producten.

Vandaag maakt het platform de uitslag van het Nationaal Toiletonderzoek 2017 bekend. Vanochtend staat onze nummer één notering vermeld in de Telegraaf. Het onderzoek richt zich enerzijds op de aanwezigheid van bacteriekoloniën, anderzijds op de visuele waarneming.

Uit het onderzoek blijkt dat representatieve hotels en restaurants relatief vaak schoon sanitair hebben, met 44 procent. Nederlanders kunnen ook uitwijken naar een ziekenhuis of een dokterspraktijk want ook de zorg scoorde met 44 procent goed. Openbare gebouwen als gemeentehuizen, bibliotheken en stations scoorden 35 procent schoon. De warenhuizen en bouwmarkten sluiten de rij met 28 procent schoon.

Alrijne Ziekenhuis schoonste toilet van Nederland
Bij ons werd maar één bacteriekolonie gevonden. Dat is uitzonderlijk weinig. Hans Rijsbergen, teamleider schoonmaak & textiel en Walter van der Wilt zijn trots op het hele schoonmaakteam en blij met de erkenning. Hans: “In de openbare ruimtes van het ziekenhuis, dichtbij de ingang, maken we maar liefst vijf keer per dag schoon. Dat is namelijk het visitekaartje van het ziekenhuis.”

Walter: “De schoonmaker is bij ons minstens zo belangrijk als bijvoorbeeld de chirurg, want als de operatiekamers niet schoon zijn, kan de chirurg niet opereren. Dat belang mogen we nog wel eens vaker naar voren brengen. Daarom zijn we ook heel trots op deze erkenning.”

Media aandacht
Vandaag genieten we van veel media aandacht en toeloop van pers. Vanochtend was het nieuws te lezen in de Telegraaf, te horen op Radio 538, Slam FM en Radio 1 Journaal. Onze collega's Patama Vlieland en Hans Rijsbergen zijn vanavond te zien bij Omroep West, in de nieuwsuitzending om 17.30 uur, én bij Omroep Max, in 'Hallo Nederland' (met een mooie rol voor Mo), om 18.30 uur op NPO2.

Hans praatte ook met Gijs Staverman, in de radiouitzending Gijs 2.0, op radio 2: http://www.nporadio2.nl/gijs20/gemist/audio/16518/het-alrijne-ziekenhuis-heeft-de-schoonste-toilet-van-nederland.

Terug naar boven