Het nieuwe gebouw komt te staan tussen Alrijne Ziekenhuis en de oude woonflat. De aannemer op dit project is Du Prie Bouw & Ontwikkeling en de installateur Kuijpers PHF Services B.V.

Onze samenwerking

Deze ontwikkeling biedt mogelijkheden om de goede samenwerking met GE voort te zetten en uit te bouwen. Nucleair geneeskundige Frits Smit: ‘Onze ambitie is om de samenwerking met GE verder uit te diepen. Bij Alrijne zijn de afgelopen jaren enorme stappen gezet in de verbeteringen van camera- en beeldtechnieken. Samen met de ontwikkeling van nieuwe ‘radioactieve isotopen’ door GE kunnen we in de toekomst nog nauwkeurigere en vroegere diagnoses stellen.’

Radioactieve isotopen

Afdeling Nucleaire Geneeskunde maakt gebruikt van zogenaamde radioactieve isotopen die zij onder andere bij GE Healthcare afnemen. Deze isotopen zenden straling uit en worden in een kleine hoeveelheid in het lichaam van de patiënt gespoten.

Dankzij de straling kunnen biologische processen met behulp van de PET/CT-scan en de gammascan in beeld worden gebracht. Zo kunnen we zien of bijvoorbeeld organen goed functioneren of kunnen kankercellen opgespoord worden. De straling is voor korte tijd actief en verdwijnt uit het lichaam. U kunt hier meer over lezen op onze website.

Terug naar boven