Mét de patiënt

Marja Ho-Dac, lid raad van bestuur Alrijne Zorggroep: ”Wij zijn blij met het Vlinderkeurmerk. Net als het Nationaal MS Fonds willen we graag dat mensen met MS meer regie kunnen nemen over hun ziekte. Dit is ook één van de pijlers van het MS-centrum van Alrijne. Het is fijn dat we daar de erkenning voor krijgen”.

De quote van Marja Ho-Dac is ook op video opgenomen:

 

Anneke van der Zande, directeur van het Nationaal MS Fonds: “We zijn trots op de certificering van het MS-centrum van Alrijne, het tiende perifere ziekenhuis dat het Vlinderkeurmerk van het Nationaal MS Fonds ontvangt. Dat betekent dat steeds meer mensen met MS die niet in de buurt van een academisch MS-centrum wonen, toch dicht bij huis terecht kunnen in een ziekenhuis dat dezelfde kwalitatief goede zorg levert en expertise over de ziekte MS in huis heeft”.

Symposium

Ter ere van de uitreiking van het keurmerk organiseerde Alrijne een speciaal MS-symposium in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Ruim 300 bezoekers werden onder andere bijgepraat over de toekomst van Multiple Sclerose door neuroloog Elske Hoitsma van het MS-centrum.

Onder leiding van dagvoorzitter Tom van ‘t Hek gingen de bezoekers in gesprek over hun wensen voor een zogenaamd digitaal Persoonlijk GezondheidsOmgeving (PGO). Elske Hoitsma: “De waardevolle input van vandaag nemen we mee in de ontwikkeling van een PGO. Nu werken we vooral klachtgericht, maar we streven naar doelgericht werken, samen met de patiënt. Goed monitoren van het beloop van de ziekte is heel belangrijk en daarbij kan een PGO een waardevol hulpmiddel zijn”.

 

Terug naar boven