Onder het motto ‘Even een dag niet ziek zijn’ worden dialysepatiënten tijdens de dialyse verwenmomenten aangeboden. Dialysepatiënten zijn patiënten die elke week drie keer in het ziekenhuis een nierdialyse moeten ondergaan.

Vrijwilligers van de Dani Elden Stichting bieden ter verlichting van de dialyse en de daarmee gepaarde langdurige behandeltrajecten schoonheidsbehandelingen, nagelverzorging en hand- of voetmassages aan. Zij hopen daarmee de dialysepatiënten tijdelijk  het gevoel te geven niet in het ziekenhuis te zijn maar zich in een beautycenter te wanen, waarbij de behandelkamer een massageruimte is geworden. De patiënten worden die dag getrakteerd op een kleine metamorfose en krijgen na afloop een goodiebag mee.

De Dani Elden Stichting heeft tot doel om diverse patiëntencategorieën te ondersteunen op het gebied van complementaire zorg: door deze zorg kunnen patiënten zich een dag ontspannen, wat bevorderlijk is voor hun mentale en mogelijk ook lichamelijke kracht.  Op die manier wil de stichting de zorgen van patiënten verlichten.

Meer informatie over de Dani Elden Stichting is te vinden via de website: www.dani-eldenstichting.nl

Terug naar boven