'Ik kwam via internet een berichtje tegen over een orthopeed in Amerika, die een keer per jaar voetenzorg leverde aan daklozen', vertelt orthopedisch chirurg Wilbert van Laar. 'Toen ik dat berichtje las, dacht ik meteen: dit moeten wij eigenlijk ook gewoon doen.' Een belletje met het Leger des Heils in Den Haag verder en de specialisten konden aan de slag.

De belangstelling was net als een eerdere editie in het voorjaar, groot. Het belang van gezonde voeten en goede, warme schoenen, vooral in de natte en koude wintermaanden is groot. Kou en regen trekken gelijk door sokken en (kapotte) schoenen heen en dat levert een hoop ongemak en pijn op. Door deze actie verlieten een hoop daklozen de dagopvang met een grote glimlach.

'Het is fantastisch werk. En wat zou het mooi zijn als we hier een maandelijks terugkerend iets van kunnen maken', zegt Van Laar. Hij en zijn collega's doen alles in eigen tijd en de wens is dat ook andere specialisten aansluiten bij dit initiatief. 'Als we allemaal hier een middagje kunnen zitten dan denk ik dat we heel veel kunnen betekenen voor de daklozen.'

Bekijk de video en het verslag van Omroep West op de website. 

Terug naar boven