Interim voorzitter

Blaauw vervangt Peter Hoppener, die sinds 14 september wegens ernstige gezondheidsredenen zijn functie als interim bestuurder heeft neergelegd. Corinca Moolenburgh-Pieper, voorzitter van de raad van toezicht: ‘We danken Peter voor zijn grote inzet bij Alrijne en wensen hem de komende periode veel sterkte en een voorspoedig herstel. We zijn blij met de komst van Wander. In hem hebben we een ervaren zorgbestuurder gevonden, die de bestuurlijke continuïteit bij Alrijne Zorggroep kan waarborgen.’

De raad van toezicht van Alrijne Zorggroep is daarnaast in een gevorderd stadium met de werving en selectie van een vaste voorzitter van de raad van bestuur, ter opvolging van Ron Treffers, die in april jongstleden met pensioen ging.

Over Wander Blaauw

Mr. Wander Blaauw heeft brede ervaring als bestuurder binnen de zorg. Met een juridische achtergrond begon Blaauw zijn loopbaan in de medische wereld als fusiesecretaris van de Commissie Samenwerking Leeuwarder Ziekenhuizen. Sindsdien volgden vele bestuursfuncties in de zorg, onder andere bij Medisch Centrum Leeuwarden. Momenteel is hij voorzitter van de raad van toezicht bij het Deventer Ziekenhuis en voorzitter raad van advies bij het Medisch Specialistisch Bedrijf van Isala (Zwolle). Blaauw was de laatste twee jaar voorzitter en lid van de raad van bestuur bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. 

 

 

Terug naar boven