Voor het HELP-project is Alrijne op zoek naar nog meer vrijwilligers, die later dezelfde opleiding zullen volgen. Wil jij oudere patiënten in het ziekenhuis ondersteunen? Graag komen we in contact met jou!

Senior Vriendelijk Ziekenhuis

Eén van de speerpunten van Alrijne Zorggroep is speciale aandacht voor ouderen die onze ziekenhuizen bezoeken. Alrijne heeft dan ook niet voor niets het keurmerk ‘Senior Vriendelijk Ziekenhuis’ mogen ontvangen. Wat bijzonder is:op elke afdeling hebben wij speciale geriatrieverpleegkundigen. Dat is niet bij elk ziekenhuis het geval.

Training               

Het HELP-project komt voort uit een programma dat is ontwikkeld in Amerika: het HELP-programma (Hospital Elderly Life Program). In mei 2017 is de eerste groep vrijwilligers getraind voor ondersteuning van verschillende activiteiten; oriëntatie, eten, bewegen en activeren voor het voorkomen of beperken van verwardheid. Deze verwardheid komt vaak voort uit een combinatie van factoren en door de inzet van deze vrijwilligers wordt het risico hierop verminderd.

De vrijwilligers helpen in eerste fase de patiënten op twee verpleegafdelingen in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp.

Interesse?

Dan horen we graag van je! Meer informatie over HELP, tijden en aanmelden vind je via deze link:

https://alrijne.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Details/78065/vrijwilligers-voor-het-begeleiden-van-ouderen-op-verpleegafdelingen.html

Vrijwilligerswerk

Niet alleen voor het HELP-programma zoeken we vrijwilligers. Bij Alrijne Ziekenhuis helpen dagelijks vele vrijwilligers mee om patiënten en bezoekers een zo prettig mogelijk verblijf in het ziekenhuis te bieden. Wij zijn trots op de geweldige inzet van onze vrijwilligers en zijn hen dankbaar voor hun hulp.

Wil je ook vrijwilliger worden en daar meer over weten? Ga dan naar www.alrijne.nl/vrijwilligerswerk voor meer informatie.

 

Terug naar boven