Benoeming

Raad van toezicht en raad van bestuur van Alrijne Zorggroep zijn verheugd met de benoeming van Wilders, als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Yvonne Wilders zal dan samen met Mark de Jong en interim-bestuurder Freek Korver de organisatie gaan leiden. Corinca Moolenburgh-Pieper, voorzitter van de raad van toezicht: “De raad van toezicht is zeer blij met de komst van Yvonne Wilders. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Alrijne onder haar leiding samen met de andere leden van de raad van bestuur en alle collega’s van Alrijne, klaar is voor de uitdagingen van deze tijd en de juiste zorg zal bieden.”

Yvonne Wilders

Yvonne Wilders was de afgelopen twee jaar lid raad van bestuur bij Cordaan, waar zij verantwoordelijk was voor de langdurige zorg voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking en voor de financiën.

Daarvoor was zij negen jaar bestuurder bij het Spaarne Gasthuis en haar rechtsvoorgangers. Yvonne bekleedt toezichthoudende functies bij Aidsfonds/SOA Aids Nederland en bij woningbouwcorporatie Eigen Haard in Amsterdam.

Yvonne Wilders over haar aanstelling als voorzitter bij Alrijne Zorggroep: “Ik zie uit naar mijn start op 1 januari a.s. en de kennismaking met alle medisch specialisten en medewerkers van Alrijne Zorggroep. Mijn ervaring uit het Spaarne Gasthuis en Cordaan zet ik graag in om Alrijne Zorggroep samen met de collegae in de raad van bestuur de toekomst in te leiden. Ik zie als mijn belangrijkste opdracht om een duidelijk beeld te krijgen waar we in 2025 willen staan en hoe wij deze positie in de komende jaren willen bereiken.”

Terug naar boven